Около 650 000 души умират всяка година от респираторни заболявания, свързани

...
Около 650 000 души умират всяка година от респираторни заболявания, свързани
Коментари Харесай

СЗО: Грипът убива 650 хил. души по света годишно

Около 650 000 души умират всяка година от респираторни болести, свързани с грипа, разгласи с отчет Световната здравна организация.

Според известието, публикувано в Женева, новата оценка на СЗО, федералния център по контроли  профилактика на болесттите в Съединени американски щати и сътрудниците им регистрира резултатите от последните научни проучвания. Досега специалистите смятаха, че обвързваните с грипа болести лишават годишно сред 250 и 500 000 живота.  Сега числата са сред 290 и 650 000.

СЗО отбелязва, че жертвите са най-често хората на възраст над 75 година, както и популацията в най-бедните региони на планетата. За най-опасно място от позиция на смъртността при грип се счита Африка, южно от Сахара. Следват я източното Средиземноморие и Югоизточна Азия.

Данните акцентират огромната обществена и икономическа цена на грипа за света. Експертите означават значимостта на превантивните ограничения при сезонните епидемии, както и нуждата от подготовка за пандемия, съобщи шефът на програмата за изключителни обстановки на СЗО Питър Салъм. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР